‘Wonen op de plek waar de schepen te water werden gelaten’

“Nu we het appartement eenmaal hebben gekocht, kan het voor ons niet snel genoeg gaan. We kijken uit naar het gemak van heerlijk middenin Vlissingen wonen. En dan dat uitzicht! Aan de voorkant kijken we op het dok, de Westerschelde en verder richting Oost-Souburg en Ritthem. Aan de achterzijde kijken we op Vlissingen.”

Al toen de eerste plannen rondom de Kop van het Dok bekend werden, hadden Martin Weezepoel en Els Kloet belangstelling. Dat is inmiddels zo’n drie jaar geleden. Zo wonen nu nog in een grote woning met een tuin in Meliskerke. “Toen we in 2003 deze woning kochten, hebben we afgesproken dat we, als we 75 jaar worden, in een appartement zouden gaan wonen. Dat lijkt nu te gaan lukken”, vertellen ze lachend.

Bouwen aan een nieuw thuis

Ze zijn blij met hun appartement op de zevende verdieping. Het is precies het appartement dat ze voor zichzelf in gedachten hadden. Inmiddels heeft Mart het appartement op schaal nagebouwd en proberen ze zich zo een goed mogelijk beeld te vormen van hun nieuwe thuis. “Het is leuk om te bekijken welke keuzes je wilt gaan maken. De keuken en sanitair bijvoorbeeld kun je naar wens uitzoeken. Verder is er enige vrijheid ten aanzien van de indeling van de ruimtes. Het is misschien maar goed dat de oplevering nog even op zich laat wachten. Dat geeft ons de tijd om op ons gemak alle spullen uit te zoeken.”

Historische plek

Martin en Els zijn allebei geboren in Vlissingen. Ze woonden in het centrum en voelen om die reden nog steeds de nauwe band met scheepswerf De Schelde. “We weten nog goed dat hier de schepen te water werden gelaten, zoals de Willem Ruys. Als dat gebeurde, gingen we kijken.” De ouders van Els hadden een frietzaak in de Scheldestraat. “In de lunchpauze kwamen de mannen van De Schelde bij ons een frietje halen.” Beiden voelen zich nog steeds nauw verbonden met de stad, ook door hun werk bij PZEM en Delta en de 40 jaar dat Martin voetbalde in Vlissingen. “Ik verwacht dat veel Vlissingers door de Kop van het Dok terugkeren naar de stad.”

Middenin de stad

Die stad, wie die eenmaal kent, kan eigenlijk nooit meer helemaal zonder. Dat geldt zéker ook voor Martin en Els. Ze kijken uit naar wandelingen over de boulevard en het gemak van boodschappen doen dichtbij huis. “Natuurlijk is dat een extra pluspunt: in het centrum is alles dichtbij. Bij WVO Zorg kunnen we een beroep doen op zorg en desgewenst ook maaltijden gebruiken. Verder is er zelfs een bioscoop en een klein theater. Als we straks niet meer kunnen autorijden, kunnen we hier toch heel aangenaam leven.”

Bron: PZC, mei 2020

Interesse in het kopen een appartement?

Neem contact op met de makelaar via 0118 – 46 03 00 of plan een persoonlijke afspraak in.

Kop van het Dok
Kop van het Dok is een woonproject van WVO Zorg en bestaat uit 182 koop- en huurappartementen in een fijne omgeving met veel (zorg)voorzieningen op loopafstand en met een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad. In opdracht van WVO Zorg verzorgt Schinkel de Weerd makelaardij de verkoop en verhuur van de appartementen.

Vredehoflaan 370, 4382 CJ Vlissingen

Kanaalstraat 41, 4388 BK Oost-Souburg
0118 – 460 300
info@schinkeldeweerd.nl

© 2019-2021 | kopvanhetdok.nl is een website van WVO Zorg en Schinkel de Weerd makelaardij | Privacy | Design by Studio Bianca